Institut Cap Norfeu

La relació de guanyadors dels lots de flors sortejats avui, diada de Sant Jordi, a la plaça de Catalunya és la següent:

Lot 1      17 vermell
Lot 2      30 verd
Lot 3      48 blau
Lot 4      86 blau
Lot 5      25 groc
Lot 6      54 blau
Lot 7      63 blau
Lot 8        3 blau 

Els guanyadors podeu passar a recollir els lots a l'institut.


  Aquest  23  d'abril  l'institut  Cap  Norfeu  de  Roses  està  de  commemoració:  professors,  alumnes, famílies, veïns... tothom unit per celebrar el 10è any de Marató poètica. Aquesta activitat festiva en realitat va començar el 2003 de la mà d'un bon grup de professors del claustre i aquell any van assolir la fita de fer 24 hores de marató poètica. De mica en mica, any rera any, van anar variant el format i introduint peces musicals, concursos, lliurament de premis, fira­ mercat, exposicions diverses... fins que es va convertir en la gran festa representativa de l'institut que és ara. Us deixem una mostra: el mural cooperatiu que han fet els alumnes i professors de 2 d'ESO. Per l'institut Cap Norfeu, Sant Jordi no és només la festa del llibre, sinó l'oportunitat de mostrar a Roses tot el que és; per aquest motiu es conviden totes les escoles de primària del municipi que també porten els seus millors recitadors i tothom qui ho desitgi pot entrar a l'institut a recitar un poema (de 8h a 14h30). Benvinguts al Cap Norfeu!!!
  Aquest mes abril, una representació dels alumnes de segon d’ESO, seleccionats pels seus professors de Llengua Catalana i Castellana, varen participar al 54è Concurso de jóvenes talentos, relato corto de Coca-cola a la seu de la Universitat Politècnica de la Universitat de Girona. Aquests alumnes varen tenir la possibilitat d’escriure un relat breu, en català o en castellà, que ha de ser avaluat a nivell provincial i que pot arribar a concursar juntament amb els millors relats a nivell nacional.
  L’experiència, com cada any, ha estat molt positiva i esperem que els nostres joves escriptors continuïn gaudint del plaer de crear les seves pròpies obres literàries en el futur. Molta sort a tots!!! Podeu veure’n fotos aquí.

 


  Aquest dilluns 7 d’abril de 9 a 2/4 de 3 els alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de gestió administrativa i els alumnes de primer d’economia de Batxillerat de l’INS Cap Norfeu van assistir a la 2a jornada sobre el comerç i turisme que es va fer al Teatre Municipal de Roses.
  Va inaugurar la jornada el regidor de promoció econòmica i fires, Ambrosio Martínez, juntament amb l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan Cortada.
  La primera ponent va ser Montserrat Peñarroya, directora de 3iSIC i de Quadrant Alfa, amb la ponència “De la web 1.0 a la web 3.0”. A continuació, Mun Bau, confundadora de Wuwant, ens va presentar “#visitroses als canals socials”.El tercer ponent va ser Xavier Pérez, representant la Cambra de Comerç de Girona, amb la “Campanya Fes la bossa!”. Es va fer una pausa café, amb un esmorzar ofert per l’Ajuntament a tots els assistents a la Jornada. Seguidament, l’empresari local Josep Oriol Tomas Huyn-Quan-Chieu, consultor eBusiness ens va parlar sobre l’”Objectiu Roses 2015 Online”. La darrera ponència, a càrrec de l’Emili Duró, economista i consultor de grans empreses, va tractar el tema “Canviant la mirada: la clau ets tu”. Per finalitzar la sessió, l’alcaldessa va agrair que tot i estar previst que la jornada acabés a les dues del migdia, el nombrós públic assistent es quedés fins cap a tres quarts de tres.

Com ja sabeu, durant els darrers anys el nostre institut visita la Biblioteca Jaume Vicens Vives de Roses amb els grups de 1r i 4t d’ESO. Des del mes de març fins al mes de maig d’enguany dedicarem una sessió de dues hores d’activitat per a cada grup classe per tal de conèixer el seu funcionament a partir de les explicacions i la tutorització de la Pilar, la directora de la biblioteca. Tots els grups de 1r que han assitit han realitzat in situ una petita pràctica de recerca a través del catàleg del fons bibliotecari. Alguns alumnes han aprofitat l’ocasió per a demanar una sol·licitud i fer-se el carnet. Les properes visites seran:
  • Dimecres 30 d'abril, de 10.30h a 12.30: 4t ESO A
  • Dimecres 7 de maig, de 10.30h a 12.30: 4t ESO B
  • Dimecres 14 de maig, de 10.30h a 12.30: 4t ESO C
  • Dimecres 21 de maig, de 10.30h a 12.30: 4t ESO D

  Aquest mes de març, com cada any, els alumnes de 2n d’ESO vam visitar el casc antic de Girona. L’objectiu d’aquesta excursió és veure, tocar, sentir… allò que a classe de socials s’explica i s’estudia durant les setmanes prèvies. Ens empapem de l’època medieval, del seu art, de l’ estructura urbana de les seves ciutats, de les muralles que protegien i empresonaven als ciutadans, i de històries concretes de les dones i homes jueus que van habitar alguns d’aquests carrers. Al Museu d’Art observem escultures i pintures romàniques i gòtiques, apreciem en elles les diferències estilístiques i les particularitats d’algunes obres. Caminem després per carrers que ens porten davant d’edificis monumentals i de estrets i costeruts carrerons del call on es fácil imaginar les vides dels jueus gironins. Acabem l’excursió amunt, contemplant la ciutat medieval i la moderna des de dalt de les muralles. Hem dit acabem? No, queda el millor, passejar per la Rambla amb un gelat a les mans en el que s’ha convertit en un ritual de benvinguda a la primavera.

Àlbum de fotos
  Aquesta setmana, els alumnes de 1r, 2 i 3r d’ESO del nostre Institut estan elaborant els seus respectius Treballs de Síntesi. Els temes que cadascun dels cursos treballen són els següents: els de 1r d’ESO, el món de la pesca; els de 2n d’ESO, els Aiguamolls; i els de 3r d’ESO, el diari. Per tal de complementar les indicacions que han rebut de cadascun dels seus professors, els dies previs van efectuar diverses visites, totes elles guiades, a llocs relacionats amb el seu tema d’estudi.
   Així, els de 1r d’ESO varen apropar-se fins a les instal·lacions del Port de Roses, on varen poder observar la tasca de les “remendadores” i varen visitar la llotja i la planta de filetejat de peix. Posteriorment, un altre dia varen efectuar una sortida a Palamós per poder observar de primera mà el Museu de la Pesca (podeu veure’n fotos aquí).
   Els de 2n d’ESO, per la seva part, varen anar als Aiguamolls de l’Empordà, on varen fer diferents itineraris des del Cortalet fins a la platja de Can Comes o a la desembocadura de la Muga. Al llarg dels recorreguts anaven fent diverses parades per tal d’anar observant les aus en els diferents aguaits, així com les plantes de la zona.
   Finalment, els de 3r d’ESO varen visitar la seu del Diari de Girona, on se’ls va fer una explicació detallada de les diferents seccions que integren el diari, i posteriorment varen fer un interessant recorregut a peu pels carrers del Call Jueu, fins arribar a la Catedral i a la basílica col·legiata de sant Feliu.

  Els alumnes de l'extraescolar de teatre del Cap Norfeu ja gairebé tenen a punt la divertida comèdia que representaran aquest any a la Mostra de Teatre de les Comarques Gironines a Blanes el proper 8 de maig. Es tracta de "Els lladres som gent honrada", basada en un guió original de la professora Sònia León.   

Els actors, alumnes de 2n i 3r d'ESO, també representaran aquesta obra al Teatre municipal de Roses per als companys de l'institut el divendres 30 de maig. Esperem que us agradi molt!!!  Aquesta setmana passada 54 alumnes de 4t d'ESO del Cap Norfeu van fer el seu viatge de fi d'etapa i el destí triat va ser Londres. Van ser cinc dies ben amortitzats on van poder fer i visitar una mica de tot. Tot el conjunt del Big ben, un creuer pel riu Tàmesi, la torre de Londres, pujar al London eye, visita guiada pel Shakespeare's Globe Theatre, la catedral de Sant Paul... Van poder veure el canvi de guàrdia al Buckingham palace, gaudir de les meravelles del British Museum i la National Gallery, experimentar al Museu de la ciència i sorprendre's al d'Història natural, remenar a les paradetes de Portobello, xafardejar a Harrod's i comprar a Oxford Street. També fer-se fotos amb els famosos del Madame Tussauds, amb els esquirols del Hyde park i amb els taxis, cabines telefòniques... Gaudir amb la varietat cultural d'aquesta capital i experimentar amb el menjar típic anglès, a més d'estar amb els amics. No és d'estranyar que ni alumnes ni professors volguessin tornar.

Àlbum de fotos 
 El passat 19 de març els alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de gestió administrativa  i els alumnes de primer de Batxillerat de l’INS Cap Norfeu van visitar l’empresa MIQUEL I ALIMENTACIÓ GRUP SA; en concret, es van desplaçar a la seu de Vilamalla, una plataforma de 42.000 m2
  El director financer de l’empresa, el Sr. Joaquim Malé, ens va explicar el funcionament del departament d’administració i finances de l’empresa i la Sra. Xantal Puignou, el departament d’importació i exportació. Al finalitzar les xerrades, ens van obsequiar amb un llibre i un refrigeri.
  També vàrem visitar l’oficina de la Seguretat Social de Figueres on ens van fer una petita introducció del que és la Seguretat Social. Posteriorment, en grups de cinc, els alumnes van prendre un número i van passar a una taula d'atenció per tal de veure una vida laboral, donar-se d'alta d'autònoms, iniciar una empresa i donar d'alta els treballadors, i van poder plantejar diferents preguntes als funcionaris.
  Tot el personal de l’Administració va quedar plenament satisfet amb la nostra visita. I ens van comentar que era la primera vegada que un institut anava a visitar-los.

 

Enllaç a fotografies


Pàgina 1 / 17 (1 - 10 de 169 Total) Pàgina següent Última pàgina