Institut Cap Norfeu

  El dia 1 d’abril els alumnes de cicle formatiu de grau mitjà de gestió administrativa i els alumnes de 4t d’ESO de l’INS Cap Norfeu van assistir a la 9a edició de l’Expojove de Girona al Palau de Fires.

  Van poder participar a diferents activitats: una xerrada d’emprenedoria “De la idea de negoci al pla d’empresa”, una xerrada de formació “I després dels cicles formatius què?” i una xerrada d’ocupació “Canals de recerca de feina” totes elles a càrrec del Consell Comarcal del Gironès.

  En aquest saló van poder trobar, també, informacions d’interès per veure les múltiples possibilitats que hi ha un cop acabats els estudis obligatoris. Així mateix, en el marc del mateix saló, dos professors del departament d’administratiu del nostre institut van estar a l’estand que hi havia a la fira informant a tots els visitants sobre els cicles formatius de les famílies d’Administració i gestiói de Comerç i màrqueting. Els diferents instituts de la província es reparteixen en torns per poder cobrir tota la fira.


Com ja sabeu, durant els darrers anys el nostre institut visita la Biblioteca Jaume Vicens Vives de Roses amb els grups de 1r i 4t d’ESO. Des del mes de març fins al mes de maig d’enguany dedicarem una sessió de dues hores d’activitat per a cada grup classe per tal de conèixer el seu funcionament a partir de les explicacions i la tutorització de la Pilar, la directora de la biblioteca. Tots els grups de 1r que han assitit han realitzat in situ una petita pràctica de recerca a través del catàleg del fons bibliotecari. Alguns alumnes han aprofitat l’ocasió per a demanar una sol·licitud i fer-se el carnet. Les properes visites seran:
  • Dimecres 30 d'abril, de 10.30h a 12.30: 4t ESO A
  • Dimecres 7 de maig, de 10.30h a 12.30: 4t ESO B
  • Dimecres 14 de maig, de 10.30h a 12.30: 4t ESO C
  • Dimecres 21 de maig, de 10.30h a 12.30: 4t ESO D

  Aquest mes de març, com cada any, els alumnes de 2n d’ESO vam visitar el casc antic de Girona. L’objectiu d’aquesta excursió és veure, tocar, sentir… allò que a classe de socials s’explica i s’estudia durant les setmanes prèvies. Ens empapem de l’època medieval, del seu art, de l’ estructura urbana de les seves ciutats, de les muralles que protegien i empresonaven als ciutadans, i de històries concretes de les dones i homes jueus que van habitar alguns d’aquests carrers. Al Museu d’Art observem escultures i pintures romàniques i gòtiques, apreciem en elles les diferències estilístiques i les particularitats d’algunes obres. Caminem després per carrers que ens porten davant d’edificis monumentals i de estrets i costeruts carrerons del call on es fácil imaginar les vides dels jueus gironins. Acabem l’excursió amunt, contemplant la ciutat medieval i la moderna des de dalt de les muralles. Hem dit acabem? No, queda el millor, passejar per la Rambla amb un gelat a les mans en el que s’ha convertit en un ritual de benvinguda a la primavera.

Àlbum de fotos
  Aquesta setmana, els alumnes de 1r, 2 i 3r d’ESO del nostre Institut estan elaborant els seus respectius Treballs de Síntesi. Els temes que cadascun dels cursos treballen són els següents: els de 1r d’ESO, el món de la pesca; els de 2n d’ESO, els Aiguamolls; i els de 3r d’ESO, el diari. Per tal de complementar les indicacions que han rebut de cadascun dels seus professors, els dies previs van efectuar diverses visites, totes elles guiades, a llocs relacionats amb el seu tema d’estudi.
   Així, els de 1r d’ESO varen apropar-se fins a les instal·lacions del Port de Roses, on varen poder observar la tasca de les “remendadores” i varen visitar la llotja i la planta de filetejat de peix. Posteriorment, un altre dia varen efectuar una sortida a Palamós per poder observar de primera mà el Museu de la Pesca (podeu veure’n fotos aquí).
   Els de 2n d’ESO, per la seva part, varen anar als Aiguamolls de l’Empordà, on varen fer diferents itineraris des del Cortalet fins a la platja de Can Comes o a la desembocadura de la Muga. Al llarg dels recorreguts anaven fent diverses parades per tal d’anar observant les aus en els diferents aguaits, així com les plantes de la zona.
   Finalment, els de 3r d’ESO varen visitar la seu del Diari de Girona, on se’ls va fer una explicació detallada de les diferents seccions que integren el diari, i posteriorment varen fer un interessant recorregut a peu pels carrers del Call Jueu, fins arribar a la Catedral i a la basílica col·legiata de sant Feliu.

  Els alumnes de l'extraescolar de teatre del Cap Norfeu ja gairebé tenen a punt la divertida comèdia que representaran aquest any a la Mostra de Teatre de les Comarques Gironines a Blanes el proper 8 de maig. Es tracta de "Els lladres som gent honrada", basada en un guió original de la professora Sònia León.   

Els actors, alumnes de 2n i 3r d'ESO, també representaran aquesta obra al Teatre municipal de Roses per als companys de l'institut el divendres 30 de maig. Esperem que us agradi molt!!!  Aquesta setmana passada 54 alumnes de 4t d'ESO del Cap Norfeu van fer el seu viatge de fi d'etapa i el destí triat va ser Londres. Van ser cinc dies ben amortitzats on van poder fer i visitar una mica de tot. Tot el conjunt del Big ben, un creuer pel riu Tàmesi, la torre de Londres, pujar al London eye, visita guiada pel Shakespeare's Globe Theatre, la catedral de Sant Paul... Van poder veure el canvi de guàrdia al Buckingham palace, gaudir de les meravelles del British Museum i la National Gallery, experimentar al Museu de la ciència i sorprendre's al d'Història natural, remenar a les paradetes de Portobello, xafardejar a Harrod's i comprar a Oxford Street. També fer-se fotos amb els famosos del Madame Tussauds, amb els esquirols del Hyde park i amb els taxis, cabines telefòniques... Gaudir amb la varietat cultural d'aquesta capital i experimentar amb el menjar típic anglès, a més d'estar amb els amics. No és d'estranyar que ni alumnes ni professors volguessin tornar.

Àlbum de fotos 
 El passat 19 de març els alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de gestió administrativa  i els alumnes de primer de Batxillerat de l’INS Cap Norfeu van visitar l’empresa MIQUEL I ALIMENTACIÓ GRUP SA; en concret, es van desplaçar a la seu de Vilamalla, una plataforma de 42.000 m2
  El director financer de l’empresa, el Sr. Joaquim Malé, ens va explicar el funcionament del departament d’administració i finances de l’empresa i la Sra. Xantal Puignou, el departament d’importació i exportació. Al finalitzar les xerrades, ens van obsequiar amb un llibre i un refrigeri.
  També vàrem visitar l’oficina de la Seguretat Social de Figueres on ens van fer una petita introducció del que és la Seguretat Social. Posteriorment, en grups de cinc, els alumnes van prendre un número i van passar a una taula d'atenció per tal de veure una vida laboral, donar-se d'alta d'autònoms, iniciar una empresa i donar d'alta els treballadors, i van poder plantejar diferents preguntes als funcionaris.
  Tot el personal de l’Administració va quedar plenament satisfet amb la nostra visita. I ens van comentar que era la primera vegada que un institut anava a visitar-los.

 

Enllaç a fotografies


  Així es titula l’exposició que podreu visitar a la Mediateca del nostre Institut, una iniciativa del Departament de Català. Es tracta d’un material de l’Institut Català de les Dones (www.gencat.cat/icdona) que la Secretaria d’Afers Exteriors posa al nostre abast.Més concretament, hi trobareu un conjunt d’imatges d’escriptores catalanes de diferents èpoques: des de la Reina de Mallorca, Isabel de Villena, passant per Aurora Bertrana, Mercè Rodoreda, fins a arribar a Maria Mercè Marçal i Serra. Tot plegat constitueix una mena de viatge per les vivències, visions i expressionstamisades per la sensibilitat femenina, altrament menystinguda en èpoques anteriors, d’escriptores en llengua catalana a les que avuivolem rendir homenatge: Oint l’udolar terrorífic de la tramuntana, ¿què se me’n dóna a mi de les fredes explicacions que me’n faci la ciència? Em cal la màgica de l’art, de la fantasia reveladora que em conti la bellesa harmònica d’un gran motiu, la força del qual sento, més no puc explicar... Víctor Català, Mosaic (III). Impressions literàries sobre temes domèstics. L’exposició és oberta al públic fins el 3 d’abril de 9h a 14h.

Enllaç a fotografies de l'exposició
  El departament didàctic de matemàtiques de l'Institut Cap Norfeu fomenta i estimula la participació voluntària dels alumnes a les Proves Cangur de Matemàtiques. Aquestes proves les organitza la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM) i van adreçades a tots els alumnes de Catalunya.
 Des de tercer d'ESO i fins a segon de Batxillerat, els alumnes poden participar en aquest concurs en les categories de nivell 1, 2, 3 i 4 respectivament. Les proves consisteixen en un conjunt de 30 propostes d'àmbit matemàtic (lògica, geometria, càlcul, etc.) agrupades en un ordre creixent de dificultat.
  El dijous 20 de març es van celebrar les proves en els dos institut públics de Roses on es van atendre els participants provinents de diferents instituts de la comarca (Castelló d'Empúries, L'Escala i Roses). La valoració de la jornada ha estat molt positiva pel que fa a la participació d'alumnes, l'organització interna de les proves i l'esmorzar conjunt que s'ha fet posteriorment amb tots els alumnes i professors.
  Properament coneixerem els resultats obtinguts però felicitem per endavant a tots els alumnes participants pel seu interès.
  Aquest dilluns 17 de març en Lluís Batlle, director de recursos humans de l’empresa Calsina Carré, es va desplaçar al nostre institut per oferir-nos una xerrada sobre les novetats en el món laboral. Hi van assistir els alumnes de batxillerat així com els alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de gestió administrativa. Durant dues hores els estudiants van poder escoltar el ponent, així com fer les preguntes que van anar sorgint al llarg de la xerrada.

Pàgina 1 / 17 (1 - 10 de 166 Total) Pàgina següent Última pàgina